Головна » 2010 » Липень » 2 » «Луганці» - вшановують пам’ять Гринченко
22:26
«Луганці» - вшановують пам’ять Гринченко

До сторічча з дня смерти, видатного українського літератора Бориса Гринченко активісти Громадьської організації «Луганці» з учнями 6-б та 9-в класів с.ш. №51 відвідали його Меморіальний музей у селі Олексіївка Перевальского району Луганської області.

6 травня 2010 року виповнилося 100  років з Дня Смерті, нашого земляка, видатного Українського лексикографа, літератора і вчителя Б.Гринченко. Громадський актив не політичної організації «Луганці» (Сергій Коваленко, Олександр Кобзев та Ярослав Квятковський та інші) разом з учнями та вчителями україномовних 6-б та 9-в класів  с.ш. №51, відвідали

село Олексіївка (Перевальського р-ну).  В цьому селі геній (один із засновників «Просвіти», упорядник «Словаря української мови» в чотирьох томах (1907-1909), письменник та перекладач з світової класики) працював вчителем майже 10 років. 

Музей знаходиться у приміщенні колишньої школи (кінець ХІХ початок ХХ сторіча), яку побудували на власні кошти сім’я меценатів та промисловців Алчевських.

Поклавши квіти до памятника, подивишись експозіцію музея, найкращі учні прочитали вірші, а співробітники музею (директор Надія Павленко, та музейний працівник Антоніна Денісенко) заспівали пісні автором яких е Борис Дмитрович.  

-«Метою діяльності нашої Луганської обласної громадської організації «Луганці» е захист та розвиток української мови та культури, відродження історичної справедливості по відношенню до наших україномовних земляків які внесли значний вклад не тільки в українську, але і в Світову науку та культуру. Сьогодні ми вшановуемо Бориса Гринченко, який до цих пір доволі маловідомий серед широкого загалу. Ми сподіваемось знайти однодумців для подальших культурно-просвітнецьких заходів, для чого просимо таких телефонувати: 067-640-03-75, 095-308-22-61,»- пояснив голова організації Сергій Коваленко.

Наш. Кор.

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 721 | Додав: buldozer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0